קציצות עם תחתיות ארטישוק ואפונה

קציצות עם תחתיות ארטישוק ואפונה

מאת: מור אוחנה

אין הרבה מנות שאני יכולה לומר שאני אוהבת "מהבית".
אף פעם לא ממש התחברתי לאוכל "אשכנזי", בלי הרבה טעם וצבע, או כמו שאבא שלי אומר- "תבלינים שהורסים את הטעם המקורי של האוכל".
האמת היא שזו אחת הסיבות שאני מבשלת מגיל קטן ועד היום האוכל שאני מכינה יכול להיות "יותר מדי" בשביל ההורים שלי.
למרות כל זה יש מנה אחת מסוימת שבשבילי תמיד תהיה מהבית של אבא ואמא, אצלם היא במקרה גם מנה של פסח ובשבילי זה פשוט סיר שאני לעולם לא אסרב לו- קציצות עם ארטישוק ואפונה. זה לא הכי מיוחד, לא הכי פוטוגני, לא הכי חדשני ובטח לא משהו שאין מיליון ואחת וריאציות ומתכונים שלו ועדיין יש לי פינה חמה בלב לסיר הזה.
מצרכים:
  • חצי קילו בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות
  • חצי שקית אפונה קפואה
  • 3-4 גבעולי סלרי עם העלים
  • 5-6 כוסות מים
  • שליש צרור פטרוזליה קצוצה
  • ביצה אחת
  • כף אבקת סודה לשתיה
  • כפית כורכום
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 2 כפות שום כתוש
  • חצי כפית כמון
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
  • בקערה גדולה נשים בשר טחון, נגרד ונסחט היטב את אחד מהבצלים ונוסיף אותו לקערה, נוסיף אבקת סודה לשתיה, חצי מכמות הפטרוזיליה, כף שמן, ביצה, כמון, מלח ופלפל וערבב היטב לאיחוד. נעביר למקרר לחצי שעה להתייצבות.
  • את האפונה והארטישוק נפשיר, נייבש ונניח בצד. נחתוך בצל לרצועות דקות, נחמם את יתרת השמן על מחבת רחבה (ממליצה על מחבת של דגים) ונוסיף את הבצל. נטגן עד להזהבה, נוסיף מלח ומעט מהכורכום ונערבב שוב.
  •  את גבעולי הסלרי נפריד מהעלים ונפרוס, נוסיף למחבת למספר דקות נוספות יחד (את העלים נקצוץ יחד עם הפטרוזיליה).
  • נוסיף את האפונה, המים, אבקת המרק, הכורכום, השום, הפטרוזיליה, עלי הסלרי, המלח והפלפל ונערבב הכל היטב לאיחוד, נכסה ונביא לרתיחה.
  • בינתיים נרכיב את הקציצות- ממליצה לעשות את זה עם הידיים ולא עם עף כדי שיצאו עיגולים יפים. נכדרר כדור לפי גודל תחתית הארטישוק, נחבר בניהם ונהדר קצת כדי שישב כמו שצריך. עד שנסיים לעשות את זה הסיר כנראה ירתח, נטעם את הרוטב ונתקן תיבול במידת הצורך ובעזרת כף נניח את תחתיות הארטישוק עם הקציצות בזהירות בתוך הרוטב. עם הכף נמזוג מעט רוטב על החלק העליון (הקציצות עצמן) נכסה את הסיר ונבשל כרבע שעה.
  • לאחר רבע שעה נדאג שוב שמגיע רוטב לקציצות, נערבב בעדינות, נוריד לאש בינונית ל20-25 דקות נוספות. נכסה את הסיר וניתן לו לשבת 10-15 דקות לפני שנפתח, נערבב ונאכל.
בתאבון ❤️
רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@ 
פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*