מאת: מור אוחנה
מי שמכיר אותי יודע שאני אמנם לא מעריצה של החורף אבל בהחלט מעריצה של עולם המרקים.
אולי לא כולם יסכימו איתי שזה מתאים לכל עונות השנה אבל מה יותר כיף ממרק ביום חורפי? חם, מנחם, קל להכנה וכל כך טעים שאי אפשר שלא להכין.
מודה שמרקים בשריים זה פחות הקטע שלי ותמיד אעדיף להכין/ לאכול מרק פרווה או חלבי וכשממש בא לי מרק טעים אבל אני ממש מתעצלת להשקיע אני מכינה מרק עדשים- מינימום עבודה ומקסימום תוצאה.
אז כל מי שהחורף גורם לו קצת דיכאון, עייפות, חוסר חשק או עצלנות (רובנו נראה לי)- זה בדיוק בשבילכם.
המצרכים הנדרשים-
- בצל גדול קצוץ
- שליש צרור פטרוזיליה קצוצה
- שליש צרור שמיר קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 250 גרם עדשים מכל סוג שאוהבים (אני עושה מיקס שחורים כתומים וירוקים)
- 5-3 ליטר מים
- כפית שטוחה כורכום
- חצי כפית פלפל שחור גרוס/רגיל
- 3 כפות אבקת מרק עוף
- חצי כפית כמון
- מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה-
- נחמם סיר בינוני ונוסיף אליו שמן זית, כשהשמן חם נוסיף את הבצל ונטגן כמה דקות עד שנהיה שקוף. נוסיף את השום וחצי מהכורכום ונטגן עוד כמה דקות.
- נוסיף את הפטרוזיליה והשמיר ונטגן הכל יחד עד שהירק מתרכך ואז נוסיף את המים ושאר תבלינים, נערבב הכל יחד ונכסה עד לרתיחה. כמות המים משתנה קצת בהתאם לרמת הסמיכות שאוהבים, מי שאוהב מרק יותר סמיך יוסיף קצת פחות מים ולהפך.
- כשהמרק רתח ולפני הוספת העדשים אפשר לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך אם משהו חסר, נוסיף את העדשים ונערבב הכל יחד, נכסה ונשאיר מכוסה על אש גבוהה למשך 20 דקות.
- נפתח את המכסה, נערבב היטב ונטעם שוב, נתקן תיבול במידת הצורך ואז נכבה את הסיר והמרק מוכן.
שדרוגים:
- אפשר בקלות להוסיף עוד ירקות שאוהבים ולהפוך את זה למרק ירקות מושלם, כמובן לשים לב שלכל ירק זמן בישול שונה אז להתאים את מה שמוסיפים לתהליך ההכנה.
- אצלנו אוהבים להוסיף חצי חבילת אטריות דקות ממש 2 דקות לפני שהמרק מוכן, לערבב טוב ואחרי כיבוי המרק להשאיר את הסיר סגור לרבע שעה כדי שהאטריות יתבשלו מהחום.
בתאבון ♥
רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@