מאת: מור אוחנה
אמנם החורף עוד לא הגיע אלינו סופית השנה אבל אם יש זמן מתאים למרקים הזמן הזה הוא עכשיו.
יש כל כך הרבה מרקים עשירים וטעימים, הפעם בחרתי במרק תירס אסייתי- מנה שהפער בין קלות ההכנה לבין התוצאה המושלמת הוא מפתיע מאוד.
את זה שאני חובבת מרקים אנחנו כבר יודעים, אבל אנחנו גם יודעים שאני בדרך כלל מרכיבה מתכונים שלא מצריכים יותר מדי מיומנות או השקעה, בטח ובטח בחורף כשגם ככה אין יותר מדי מוטיבציה לקום לבשל.
וזה בדיוק הזמן לקבל החלטה שאת המרק הזה אתם מכינים הסופ"ש.
המצרכים הנדרשים-
- 800 גרם תירס טרי/ קפוא
- פחית (400 מל) קרם קוקוס
- 3 כוסות מים רותחים
- כפית-שתיים שמן שומשום (לא לוותר!)
- 4-5 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עירית/בצל ירוק קצוץ (לקישוט, לא חובה)
אופן ההכנה-
- את התירס יחד עם קרם הקוקוס נטחן יחד במעבד מזון עד שיהפוך לקרם אחיד ללא חתיכות ונעביר לסיר.
- נוסיף את שאר המרכיבים (חוץ מהבצל הירוק) נערבב היטב, נכסה ונביא לרתיחה על אש גבוהה.
- לאחר רתיחה נוריד לאש בינונית ונמשיך בבישול עד שהוא מסמיך, באזור רבע שעה- 20 דקות, נערבב מדי פעם. זמן הבישול משתנה גם בהתאם למידת הסמיכות שאוהבים.
שדרוגים:
- מומלץ מאוד להגיש עם עירית/בצל ירוק קצוץ וטפטוף כמה טיפות של שמן שומשום, משדרג מאוד את הטעם.
- את קרם הקוקוס ניתן להמיר בשמנת לבישול, מיכל של 500 מל יעשה את העבודה באותה הצורה בדיוק.
בתאבון ♥
רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@