מתוק או מלוח? אתם תבחרו

מתוק או מלוח? אתם תבחרו

פרנץ' טוסט

מאת: מור אוחנה

נראה לי שאת החשק הזה שמתעורר מדי פעם לאוכל מנחם כל אחד מאיתנו מכיר.
ארוחה חמה, קינוח, ארוחת בוקר מפנקת,לכל אחד יש את הגילטי פלז'ר שלו.
בשבילי אוכל מנחם בדרך כלל יהיה משהו חם ומתוק, כזה שאפשר להכין בזריזות כשמתחשק, לאכול
טרי ולהנות מכל ביס.
אחד המאכלים שעונים בדיוק להגדרה הזו הוא פרנץ' טוסט- מנה שלאחרונה תופסת מקום של כבוד
במאכלים המועדפים שלי כי איך אפשר שלא לאהוב לחם בבלילה עסיסית שמטוגן בחמאה?
חלק אוהבים אותו מתוק וחלק אוהבים אותו מלוח, מה שבטוח שקשה מאוד לעמוד בפניו, במיוחד
כשיש כל כך הרבה תוספות ושדרוגים שהשמיים הם הגבול.
אני  ממליצה בחום לשמור חלה (או לקנות במיוחד, כן זה שווה את זה) אבל גם לחם לבן רגיל
לגמרי יעשה את העבודה.
ולשאלת השאלות- מתוק או מלוח?
נראה לי שאפילו אני לא יודעת מה אני מעדיפה אז משאירה גם לכם מקום להתלבט בין שתי
הגרסאות.

אז איך מכינים את הפרנץ טוסט המושלם?

הגרסה המתוקה
המצרכים הנדרשים-
4-5 פרוסות חלה או 5-6 פרוסות לחם לבן
2 ביצים M (אפשר גם L)
3/4 כוס חלב (ניתן להמיר בסויה/שקדים/כל משקה אלטרנטיבי אחר)
שקית סוכר וניל
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
50 גרם חמאה
אופן ההכנה-
* הכנת הבלילה: נטרוף בקערה בעזרת מטרפה ידנית חלב, ביצים, סוכר וניל וכף אחת גדושה
של אינסטנט פודינג עד לאיחוד מלא (לבחור קערה שהגודל שלה יהיה נוח מספיק כדי לטבול
בה את פרוסות החלה/לחם בלי בעיה).
* בחירת המחבת- ממליצה בחום לבחור מחבת רחבה כדי להכין את כל הפרוסות בפעם אחת
וכך החמאה לא תישרף ולא יהיה צורך להוסיף חמאה.
מחממים את המחבת ומוסיפים את החמאה.
* בזמן שהחמאה נמסה לוקחים פרוסת חלה/לחם וטובלים כל צד היטב כך שהפרוסה תהיה
ספוגה טוב בבלילה מכל הכיוונים ומניחים במחבת, כך את כל הפרוסות אחת אחרי השניה.
* מורידים ללהבה בינונית ומטגנים כמה דקות עד הזהבה/השחמה (בהתאם למידת הטיגון
שאוהבים) הופכים לצד השני ומטגנים עד ששני הצדדים זהים.
* מסדרים את הפרוסות על צלחת ההגשה ומפזרים עליהן את 2 הכפות הנותרות של אבקת
אינסטנט הפודינג בעזרת מסננת רשת דקה באופן אחיד כמה שיותר.

הצעת הגשה- הולך מעולה עם רוטב פירות יער, קרם פטיסייר, שמנת חמוצה, ריבה.
שדרוגים:
*למי שאוהב אני ממליצה בחום להוסיף לבלילה חצי כפית קינמון- זה וואו.
* רוטב פירות יער למי שאוהב- לשים בקערה 80-100 גרם פירות יער טריים/קפואים, להוסיף
3 כפות מיץ לימון ו3-4 כפות גדושות של סוכר ולחמם במיקרוגל כל פעם לדקה- דקה וחצי
עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ, לערבב הכל היטב ולזלף בנדיבות על הכל.

הגרסה המלוחה
המצרכים הנדרשים-
4-5 פרוסות חלה או 5-6 פרוסות לחם לבן
2 ביצים M (אפשר גם L)
3/4 כוס חלב (כאן לא ממליצה להמיר לסויה/שקדים וכו כי הם מתוקים וזה לא מתאים)
מעט פלפל שחור ומלח
50 גרם חמאה

אופן ההכנה (זהה לגרסה המתוקה מלבד הוספת הסוכר ואינסטנט פודינג)-
* הכנת הבלילה: נטרוף בקערה בעזרת מטרפה ידנית חלב, ביצים, מלח ופלפל שחור עד
לאיחוד מלא (לבחור קערה שהגודל שלה יהיה נוח מספיק כדי לטבול בה את פרוסות
החלה/לחם בלי בעיה).
* בחירת המחבת- ממליצה בחום לבחור מחבת רחבה כדי להכין את כל הפרוסות בפעם אחת
וכך החמאה לא תישרף ולא יהיה צורך להוסיף חמאה.
מחממים את המחבת ומוסיפים את החמאה.
*בזמן שהחמאה נמסה לוקחים פרוסת חלה/לחם וטובלים כל צד היטב כך שהפרוסה תהיה
ספוגה טוב בבלילה מכל הכיוונים ומניחים במחבת, כך את כל הפרוסות אחת אחרי השניה.
* מורידים ללהבה בינונית ומטגנים כמה דקות עד הזהבה/השחמה (בהתאם למידת הטיגון
שאוהבים) הופכים לצד השני ומטגנים עד ששני הצדדים זהים.

הצעת הגשה- הולך מעולה עם גבינת שמנת (ובכלל כל סוג של גבינה למריחה פחות או יותר)
שמנת חמוצה, סלמון מעושן, ביצת עין.

שדרוגים:
* ניתן להוסיף לבלילה חופן של עירית קצוצה ו/או חופן של בזיליקום קצוץ, אין לי איך לתאר
כמה זה מוסיף.
* לאוהבי לחם שום- ניתן להוסיף לבלילה כף של שום כתוש או אבקת שום ולערבב היטב,
כשהפרוסות נמצאות על המחבת ברגע שהופכים אותן על המחבת מפזרים מעל מעט גבינה
מגודרת מכל סוג שאוהבים.

בתאבון ♥

רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*