מתכון לסופ"ש : עוגת גבינה קלאסית

מתכון לסופ"ש : עוגת גבינה קלאסית

מצרכים:
לתחתית:
– 150 גרם פתי בר (או כל עוגיות שאתם אוהבים)
– 100 גרם חמאה מומסת

למילוי:
– 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
– 250 גרם גבינת שמנת (רצוי 25% שומן)
– 1 כוס סוכר
– 2 ביצים
– 2 כפות קורנפלור
– 1 כף תמצית וניל
– גרידת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה:

1.הכנת התחתית:
– מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
– מרסקים את העוגיות לפירורים דקים (אפשר להשתמש במעבד מזון או בתוך שקית עם מערוך).
– מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
– מהדקים את התערובת לתחתית של תבנית עגולה (בקוטר 24 ס"מ) עם נייר אפייה. מכניסים למקרר עד שהמילוי מוכן.

2. הכנת המילוי:
– בקערה גדולה מערבבים את הגבינה הלבנה עם גבינת השמנת.
– מוסיפים את הסוכר, הביצים, הקורנפלור, תמצית הווניל וגרידת הלימון. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

3. אפייה:
– שופכים את המילוי על התחתית האפויה.
– מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז.
– מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור סגור עוד כ-10 דקות.

4. צינון:
– לאחר שהעוגה מתקררת לטמפרטורת החדר, מעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות (מומלץ לילה) להתייצבות.

בתיאבון!

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*