מאת: מור אוחנה
בראנץ', ארוחת בוקר מפנקת או כל הזדמנות אחרת, בואו נודה באמת- מאפים זה משהו שתמיד כיף לאכול. בטח כשמדובר במאפה מושקע ומפנק.
מי שמכין מאפים בבית יודע שאין כמו הביס של המאפה הקריספי, הטרי והחם שיצא מהתנור לפני כמה דקות ומי שלא- דמיינו את ההרגשה של לקנות בורקס חם שהעובד של המאפייה הרגע הוציא ואי אפשר שלא להזיל קצת ריר.
הרבה אנשים שאני מכירה קצת חוששים להכין מאפים בעצמם כי "אני לא טוב/ה עם בצקים" ואני פה כדי לומר לכם שבדיוק בשביל זה יש את הדבר הנפלא שנקרא בצק פילו.
הוא הכי נוח לעבודה שיש, אין איתו התעסקות- לישה, התפחה, רידוד וכו, פשוט עובדים איתו בדיוק כמו שהוא.
למילוי יש המון אפשרויות וכנראה שסוגיית תפוח אדמה או גבינה לא באמת תיפתר לעולם אבל הפעם התחשק לי מאוד השילוב הזה של תרד וגבינות והנה אני מעבירה את החשק אליכם.
המצרכים הנדרשים-
- חבילת דפי בצק פילו של שמרית (מוצר מקורר, לא קפוא)
- 500 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם גבינה צפתית מגורדת/ חתוכה לקוביות קטנות
- 150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- חבילה של תרד טרי
- בצל גדול קצוץ
- 5 שיני שום כתושות
- רבע חבילת עירית קצוצה דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית (למילוי)
- חצי כוס שמן זית/ חמאה מומסת (להברשת דפי הבצק)
- מעט שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה-
- נחמם מחבת שמתאימה לטיגון, נוסיף מעט שמן זית וכשמתחמם נוסיף את הבצל ונטגן אותו כמה דקות עד להזהבה. נוסיף את התרד (אני אישית לא חותכת אותו כי הוא נורא מצטמצם גם ככה) והשום ונטגן יחד עד שהתרד מתרכך ומצטמצם ואין נוזלים במחבת- כדי לזרז את התהליך ממליצה לשים מעט מלח כששמים את התרד, זה מזרז את הוצאת הנוזלים. נניח בצד לכמה דקות לקירור.
- בינתיים בקערה גדולה נערבב את הגבינות, העירית, השמן, המלח והפלפל לתערובת אחידה, אחרי שתכולת המחבת תתקרר נוסיף אותה לקערה ונערבב הכל טוב לאיחוד מלא.
- נשמן עם שמן זית/ חמאה את התבנית שבה ייאפה המאפה- ממליצה על תבנית גדולה, עגולה או אליפסה. את המאפה נרכיב בדרך הבאה: נפרוס על השיש נייר אפייה ועליו נניח דף אחד של פילו לרוחב, נבריש אותו בעדינות בעזרת מברשת סיליקון במעט חמאה/שמן זית ונניח עליו דף נוסף. בתחתית הדף נשים פס של מילוי בעזרת כפית/כף (כמות- בערך 4 כפות) כאשר אנחנו משאירים בערך 2 ס"מ בלי מילוי מכל צד, נגלגל ונסגור מהצדדים בצורה הדוקה ונניח בתבנית. כל "רול" כזה נצמיד היטב לזה שכבר בתבנית ככה שלא יהיו רווחים.
- אחרי שסיימנו למלא את התבנית נבריש היטב את כל המאפה בזמן זית/חמאה מלמעלה וגם בקיפולים והחריצים שבין לבין ונפזר שומשום.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל220 מעלות עד שהמאפה משחים מלמעלה כמו שצריך (בערך חצי שעה, משתנה בין תנור לתנור) ונוציא מהתנור.
שדרוגים:
- למי שרוצה מאפה גבינות בלי תרד- אפשר לוותר על התרד (גם על הבצל) ולהוסיף עוד גבינות קשות שאוהבים.
- את המילוי באופן כללי ניתן להמיר בכל דבר אחר- פירה ופטריות, בשר טחון, ירקות מוקפצים או בכלל מילוי מתוק (כמו של גביניות).
בתאבון ♥
רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@