מאת: מור אוחנה
מכירים את זה שאתם מגיעים הביתה אחרי יום ארוך וממש בא לכם להכין משהו קליל אבל טעים ומנחם? או בקצרה- לסגור פינה?
כשהכנתי את המנה הזו פעם ראשונה זה היה אלתור לחלוטין והצלחה מסחררת וגם חיזק אצלי את ההבנה שאחד הדברים שאני הכי טובה בהם במטבח זה לאלתר.
יש לי יחסי אהבה ידועים עם מתכונים אבל לא פחות מזה- לנסות דברים חדשים, בין אם זה כל מיני שילובים מעניינים או מוצרים חדשים שעוד לא ניסיתי. זה לא תמיד נגמר בהצלחה אבל לרוב זה לגמרי עובר בשלום.
יאללה יש לכם חצי שעה פנויה? בואו נכין לאכול
מצרכים:
- כוס וחצי אורז
- חבילת אנטריקוט דק (אני קונה של אל גאוצ'ו)
- בצל קצוץ
- סלסילת פטריות טריות פרוסות דק
- 4-5 שיני שום כתושות
- כוס גרגירי חומוס קפואים
- 3 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
- רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
- 5 גבעולי שמיר קצוץ
- 4 כפות סילאן
- 5 כפות רוטב סויה
- 5 כפות שמן
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- קודם כל נכין אורז- נשים בסיר 2 כפות שמן ולאחר שיתחמם נוסיף אליו את האורז, נערבב כך שכל האורז ייגע בשמן וניתן לו טיגון קל של כמה דקות תוך כדי ערבוב. נוסיף מלח, פלפל ו-2 כוסות מים (ולא יותר- תסמכו עליי) נערבב הכל ונביא לרתיחה. ברגע שהמים מבעבעים נסגור את הסיר עם מכסה, נוריד לאש קטנה ונשים טיימר ל-18 דקות- בזמן הזה אנחנו לא פותחים את הסיר ולא עושים שום דבר, רק ממתינים. ברגע שהטיימר יצלצל נכבה את האש וניתן לסיר 5 דקות לעמוד לפני שנפתח אותו, לאחר 5 דקות פותחים את האורז עם מזלג כמו שצריך ומניחים בצד.
- נשים את החומוס בקערית עם מים רותחים/חמים לכמה דקות כדי שיפשיר.
- בסיר רחב (ממליצה על סיר של דגים, שימו לב שצריך סיר גדול שיוכל להכין לאחר מכן גם את כל האורז) נחמם שמן ונוסיף אליו את הבצל לכמה דקות, ברגע שמתרכך נוסיף שום ופטריות ונטגן הכל יחד כמה דקות להזהבה.
- נוסיף לסיר 2 כוסות מים פושרים, סילאן, סויה, מלח, פלפל ואת כל הירק, נערבב היטב, נכסה ונביא לרתיחה.
- נסנן את גרגירי החומוס ונוסיף אותם לסיר, נכסה שוב ונשאיר למשהו כמו 10 דקות להתבשל.
- את הבשר נקצוץ דק ככה שלא יהיו חתיכות גדולות בתבשיל ונוסיף לסיר, נערבב הכל היטב ונכסה שוב לעוד 5 דקות.
- בשלב הזה הרוטב מסמיך ולא נוזלי- נטעם כדי לתקן טעמים במידת הצורך ולאחר מכן נוריד לאש נמוכה ונוסיף לסיר את האורז, נערבב היטב ובאופן אחיד ככה שאין רוטב שנשאר בתחתית ואין אורז לבן ללא רוטב. נערבב כך יחד כמה דקות עד לאיחוד ונוריד מהאש.
שדרוגים:
- ניתן להחליף את האנטריקוט בחצי קילו בשר טחון- שימו לב שהוא צריך יותר זמן בישול לכן נשאיר את הרוטב להתבשל רבע שעה נוספת.
- ניתן להוסיף לתבשיל קוביות ירקות שאוהבים או כל ירק קצוץ שאוהבים- קוביות תפוח אדמה, בטטה, גזר, קישוא, בזיליקום וכו.
- רוצים את המנה לא בשרית? לגמרי אפשר לוותר פה על הבשר לחלוטין או להוסיף ירק/ות שאוהבים במקומו.
בתאבון ♥
רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@