מאת: מור אוחנה
אז בואו נדבר על קינואה.
בשנים האחרונות בריאות ופיטנס נמצאים חזק ברשימת הטרנדים והרבה מאכלים בריאים ומזינים
"חזרו לאופנה" ובניהם גם קינואה.
אני חושבת שזה מסוג המאכלים שממש אוהבים או שממש לא אבל מי שאוהב קינואה יודע שמדובר
בקטנייה בריאה ומזינה שיש המון מה להכין איתה וממנה.
גילוי נאות- אני בעצמי התחלתי לאכול קינואה רק לפני משהו כמו 3-4 שנים כחלק מהפיכת אורח
החיים שלי לבריא יותר והתאהבתי בה די מהר ובכלל אני מאוד אוהבת מאכלים שאפשר לעשות
איתם הרבה דברים שונים ומגוונים וככה אין גבול לאפשרויות (ולמתכונים).
מודה שהיה לי קצת קשה לבחור את המתכונים שהכי רציתי שיעלו הפעם אבל בחרתי את השלושה
שאני מוכנה להכין ולאכול בכל זמן נתון ואם תנסו אותם אז מבטיחה שגם אתם!
קליל, בריא, מהיר להכנה והכי חשוב- טעים, מה עוד צריך?
בואו נתחיל בבישול הקינואה וכדאי לכם לשמור את זה כי זה רלוונטי לכל מנת קינואה שקיימת-
– 2 כפות שמן זית (אפשר גם קנולה/סויה וכו)
-כוס קינואה מכל סוג (מיקס/רגילה)
-כוס וחצי מים רותחים
-מלח ופלפל לפי הטעם
מחממים את השמן בסיר בינוני (לא קטן, מיד אפרט למה) ומוסיפים את הקינואה, מערבבים עם
השמן היטב ומשאירים לטיגון קל למשך משהו כמו 5 דקות, לערבב כל הזמן כדי שלא יישרף.
מוסיפים את המים, המלח והפלפל ומערבבים היטב. סוגרים את הסיר ושמים על הלהבה הנמוכה
ביותר שיש לכם, מפעילים טיימר ל25 דקות ועד שהטיימר מצלצל לא פותחים/מערבבים את הסיר!
ברגע שעובר הזמן מכבים את הלהבה, מערבבים ומפרידים את הקינואה טוב טוב עם מזלג.
2 טיפים שלי ששווים זהב-
– לאחר הערבוב הזה סוגרים שוב את המכסה ומשאירים כך רבע שעה- עשרים דקות, זה נותן
לקינואה החמה את הזמן להתנפח ולהתרכך כמו שצריך.
– הסיבה שסיר בינוני ולא קטן עדיף כאן היא כי ככל שהסיר רחב יותר כך יש פחות שכבות של
קינואה שמונחות אחת על השנייה בזמן הבישול וזה מאפשר לה להיפתח בצורה מושלמת
ולא דחוסה.
ועכשיו כשאנחנו יודעים איך להכין קינואה בצורה המושלמת נעבור לחלק האומנותי 🙂
סלט קינואה עשיר
המצרכים הנדרשים-
- 350-400 גרם קינואה מבושלת (1.5-2 כוסות)
- בטטה קטנה חתוכה לקוביות
- פלפל אדום חתוך לקוביות
- חציל קטן חתוך לקוביות
- 3-4 עלי חסה/לבבות קיסר
- בצל סגול קטן קצוץ
- גבעול בצל ירוק
- 12-15 עגבניות שרי מכל סוג שאוהבים
לתיבול-
- 2 כפות שמן זית
- 2-3 כפות חומץ בלסמי (לא חובה אבל מומלץ מאוד)
- לימון שלם סחוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה-
* מחממים תנור ל200 מעלות במצב רגיל ובינתיים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
מפזרים את קוביות הבטטה, הפלפל והחציל- שימו לב לא לקצוץ לקוביות קטנות מדי,
הירקות מתכווצים בזמן אפיה ככה שממליצה על קוביות בגודל בינוני.
* על הירקות מרססים מעט תרסיס שמן/ מורחים מעט שמן עם מברשת סיליקון וברגע
שהתנור חם מכניסים את התבנית למשך 20 דקות בערך, זה עשוי להשתנות מתנור לתנור
אז יש לשים לב להוציא כשהירקות מוכנים ושחומים.
* בזמן הזה חותכים את עגבניות השרי לרבעים, את החסה לרצועות בינוניות, את הבצל הירוק
לטבעות דקות ומערבבים בקערה יחד עם הבצל הסגול הקצוץ.
* כשהירקות מוכנים מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת למשך 10-15 דקות לקירור.
* מעבירים את הירקות האפויים לקערה עם שאר הירקות, מוסיפים את התיבול ומערבבים
היטב.
שדרוגים:
* למי שאוהב ממליצה להוסיף לתיבול כף של חרדל דיז'ון (גרגירים).
*ניתן להוסיף חצי כוס חמוציות וחצי כוס אגוזי מלך, מקפיץ את הטעם לגמרי.
קציצות קינואה אפויות
המצרכים הנדרשים-
- 200 גרם קינואה מבושלת (בערך כוס)
- בטטה קטנה
- ביצה בגודל L
- 3 גבעולים של בצל ירוק
- 2 כפות שמן זית
- מעט כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה-
*בסיר קטן מרתיחים מים לצורך בישול הבטטה. עד שירתח קולפים את הבטטה וחותכים ל4
(כדי שתתבשל מהר יותר ובאופן אחיד). ברגע שהמים רתחו מכניסים את הבטטה ומבשלים
עם מכסה סגור על אש גבוהה עד לריכוך מלא.
*ברגע שהבטטה מוכנה מסננים ממים לגמרי ומעבירים לקערה, מועכים היטב עם מזלג
ונותנים לה להתקרר כמה דקות.
*קוצצים דק את הבצל הירוק ומוסיפים לבטטה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים
היטב לאיחוד מלא. בשלב הזה אם הבלילה גרגירית מדי ולא מתאחדת מספיק, ניתן להוסיף
עוד חלבון ביצה ולערבב היטב שוב.
* על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מסדרים את הקציצות- מניחים כף מלאה
מהבלילה
ומשטחים מעט, אין צורך במרווחים גדולים. מרססים מעט תרסיס שמן/ מורחים מעט שמן
בעזרת מברשת סיליקון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 20 דקות עד
שהקציצות יציבות וזהובות.
הצעת הגשה- הולך מעולה עם אנטיפסטי, טחינה, חומוס, שמנת חמוצה.
שדרוגים:
* ניתן להוסיף לבלילה חופן של פטרוזיליה/שמיר/כוסברה או כל ירק שאוהבים.
* את הבטטה ניתן להחליף בתפוח אדמה או לשלב בין שניהם.
קינואה עם ירק ואסאדו
המצרכים הנדרשים-
- 500 גרם קינואה מבושלת (2.5-3 כוסות)
- 250 גרם אסאדו פרוס דק (אני קונה של אל גאוצ'ו)
- בצל גדול קצוץ
- רבע צרור שמיר קצוץ
- רבע צרור פטרוזילה קצוצה
- חופן בזיליקום קצוץ
- 2 כפות שום כתוש/ אבקת שום
- 3 כפות סילאן
- כף גדושה אבקת מרק
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה-
* מחממים שמן במחבת רחבה (אפשר גם ווק) ומוסיפים את הבצל ומטגנים במשך כמה דקות
עד שנהיה שקוף.
* מוסיפים את הסילאן, השום והירק הקצוץ, מערבבים היטב ונותנים לזה טיגון של כמה דקות,
בזמן הזה את פרוסות האסאדו חותכים לרוחב- כל פרוסה ל3-4 חתיכות, מי שלא קונה
אסאדו שפרוס דק מלכתחילה- המטרה היא חתיכות אסאדו דקות ולא גדולות/קטנות מדי.
* מוסיפים את האסאדו ומערבבים הכל יחד, מטגנים במשך כמה דקות עד שהוא עשוי (מהר
מאוד, 3-4 דקות).
* מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב את כל תכולת המחבת, משאירים לכמה דקות
ובינתיים את אבקת המרק שמים בכוס ומוזגים לכוס מים רותחים עד לסופה (בערך 200
מל) מערבבים היטב עד שהאבקה נמסה ומוסיפים למחבת, מערבבים היטב.
* מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים את הכל היטב עד לאיחוד מלא ומכבים את האש.
שדרוגים:
* את האסאדו ניתן להחליף באנטריקוט או כל בשר אחר שאוהבים.
* מי שאוהב טעם מתקתק יכול להוסיף קורט קינמון ו2 כפות סילאן נוספות- תסמכו עליי שזה
וואו.
בתאבון ♥
רוצים עוד?הקליקו לאינסטגרם של מור -> mor.ohana@